úvod > Ročníky > 2008 > Ohlasy > Tisková zpráva 7. ledna 2008: Jeden týden v roce o vztahu na celý život

Tisková zpráva 7. ledna 2008: Jeden týden v roce o vztahu na celý život

7. ledna 2008
K okamžitému zveřejnění

Jeden týden v roce o vztahu na celý život
druhý ročník Národního týdne manželství bude zahájen 11. února

Národní týden manželství bude zahájen tiskovou konferencí 11.února od 10:30 v Poslanecké sněmovně parlamentu ČR pod záštitou Stálé komise pro rodinu. Politici, zástupci akademické obce, podnikatelů i představitelé církví vystoupí na podporu této iniciativy, jejímž mottem bude tentokrát  Manželství – láska v dobrém i zlém. Organizátoři chtějí tímto mottem připomenout, že největší zkouškou manželství nemusí být vždy tíživé vnější okolnosti, ale paradoxně čas, kdy se nám daří, kdy jsme úspěšní a myslíme si, že naše manželství unese vše.
„Každý rok v týdnu Valentýna (14.2.) chceme povzbudit ty, kdo se do manželství chystají nebo už jsou svoji, aby v tomto čase zvláštním způsobem investovali do svého vztahu, který si to určitě zaslouží. Je bláhové si myslet, že se nám podaří vymýtit všechny rozvody. Ale přinejmenším to naše manželství může být bezpečným místem lásky v dobrém i zlém.“, uvedl Petr Činčala, koordinátor NTM.
NTM je zastřešující kampaní pro nejrůznější celostátní i místní aktivity zaměřené na praktický rozvoj manželství a podporu této instituce ve veřejném a politickém prostoru. Partnery NTM jsou Síť mateřských center, Společnost pro podporu rodiny, Etické fórum ČR, Asociace manželských poradců, nakladatelství Návrat domů, ACET, Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícečat, Asociace center pro rodinu a další organizace. Svou podporu iniciativě vyjádřila i Česká evangelikální aliance a Ekumenická rada církví.

Více informací je dispozici na stránkách www.tydenmanzelstvi.cz

Jan Frolík, tiskový mluvčí Národního týdne manželství
Mobil: 602 200 159