Tisková zpráva 28.1. 2010: Romantičtější a víc sexy vztah najdete v manželství

• 27.1.2010

28. ledna 2010

K okamžitému zveřejnění

Romantičtější a víc sexy vztah najdete v manželství

Národní týden manželství hledá deset nejromantičtějších příběhů ze života v manželství

Již za necelé dva týdny začne v České republice další ročník Národního týdne manželství. Během valentinského týdne 8.-14. února budou v desítkách českých měst probíhat aktivity ukazující na to, že romantika a manželství patří dohromady.

Národní týden manželství chce vyzvat manželské páry, aby pomohly vyvrátit mýtus, že manželství a věrnost znamená konec romantiky a dobrého sexu.

Podle průzkumu, kterého se ve Velké Británii v roce 2002 zúčastnilo více než dva tisíce žen, si lze nejlepší sex užít pouze s partnerem, s nímž vás váže manželský svazek. Na tom, že nejkrásnější sex zažily právě se svým manželem, se pak shodly dvě třetiny dotázaných žen. Studie také vyvrátila domněnku, že sex v dlouhotrvajícím vztahu začne být po určité době nudný. S tím nesouhlasí pětašedesát procent žen. Pouze 13 procent žen mělo lepší sex, když byly ještě single, 14 procent, když spolu žili s partnerem mimo manželský svazek a pouze 9 procent, když měly mimomanželský poměr.

„Juliette Kellowová, editorka magazínu Top Sante, který si výzkum objednal, prohlásila, že: „I když se populární televizní programy zaměřují na nefunkční vztahy, většina žen touží po lásce a přátelství jednoho partnera. Náš průzkum razantně popřel všechny představy, že pro kvalitní sex je potřeba střídat partnery a mít zaručenu volnost. Pravdou je, že pro skutečně dobrý sex musíte partnera dokonale znát a musíte proniknout hluboko do jeho intimity. To je většinou zaručeno právě v dlouhodobých vztazích a v manželství,“

Podle výzkumu brněnské Masarykovy univerzity a společnosti SC&C je také pro obyvatele České republiky v manželství nejdůležitější věrnost a sex. Informuje o tom kniha Hodnoty a postoje v ČR 1991 – 2008.  Z výzkumu, kterého se v roce 2008 zúčastnilo celkem 1821 respondentů, vyplynulo, že pro 71 procent Čechů je v manželském svazku věrnost velmi důležitá a pro dalších 26 procent spíše důležitá. Dobré sexuální soužití považuje za velmi důležité 62 procent lidí a 34 procent za spíše důležité.

Romantika je více než zamilovanost, něha a objetí. Manželství poskytuje bezpečné prostředí, kde může vztah dosáhnout největší intimity i vášně. Chceme vyzvat české manželské páry, které jsou zcela přirozeně romantické, aby nám do 14.2. na adresu info@tydenmanzelstvi.cz zaslaly ty nejromantičtější momenty svých manželství, z nichž bychom pak vybrali deset nejlepších. Takže pokud je váš partner nenapravitelně romantický, napište nám kdo, proč, co, kde a kdy.

Mobil: 777 815 481

RNDr. Jan Frolík, tiskový mluvčí Národního týdne manželství

Mobil: 602 200 159

info@tydenmanzelstvi.cz

www.tydenmanzelstvi.cz

Posláním Národního týdne manželství je připomenout si alespoň jednou za rok rozmanitost a krásu manželství jako základu života rodiny. Je zastřešující iniciativou pro nejrůznější celostátní i místní aktivity v týdnu Valentýna zaměřené na praktický rozvoj manželství a podporu jeho hodnoty ve veřejném a politickém prostoru.

Zahajovací tisková konference NTM 2010

se bude konat 8. února 2010 od 10:30 v Jičínském sále Senátu Parlamentu ČR pod záštitou místopředsedy Senátu pana doc. JUDr. Petra Pitharta. Svá vystoupení na tiskové konferenci přislíbili mj. náměstek ministra práce a sociálních věcí MUDr. Marián Hošek, členka Stálé komise pro rodinu PSP ČR Ing. Michaela Šojdrová, PhDr. Leo Pavlát, ředitel Židovského muzea v Praze a další. Záštitu nad konáním Národního týdne manželství převzala i Stálé komise pro rodinu PSP ČR a iniciativu podpořila i Ekumenická rada církví a Česká evangelikální aliance.