Manželství v síti – Tisková zpráva pro partnery NTM

  • 11.11.2019

 

Partnerům NTM

11. listopadu 2019

Manželství v síti – motto 14. ročníku Národního týdne manželství

Vážení partneři a koordinátoři akcí v rámci NTM,

Děkujeme vám za vaši podporu a zapojení se v iniciativě Národního týdne manželství. Pro 14. ročník NTM, který se v roce 2020 uskuteční v týdnu od 10. do 16. února, jsme zvolili téma MANŽELSTVÍ V SÍTI.  Tiskovou konferenci k zahájení NTM plánujeme na 10.2.2020 v Praze a o jejích detailech vás budeme informovat. Budeme velmi rádi, pokud se jí zúčastníte. Jednáme o záštitě NTM se zástupci v Senátu a opět jsme oslovili zajímavé osobnosti z řad odborníků i známých osobností. Doufáme, že se nám, stejně jako v loňském roce, podaří přitáhnout pozornost médií, třeba i pro Vaši akci. 

Jako i v minulých letech nabízíme možnost dát vědět o vašich akcích, které připravujete v rámci NTM v databázi na stránce www.tydenmanzelstvi.cz . Stačí se přihlásit pod vaším účtem nebo založit nový a vložit vaše plánované akce. Na stránkách http://www.tydenmanzelstvi.cz/jak-se-zapojit/ pak můžete najít různé náměty pro aktivity podle jednotlivých typů partnerů NTM a několik návodů, jak pracovat s médii, psát tiskové zprávy atd.

Motto Manželství v síti může mít mnoho významů, ale naším hlavním cílem bylo zaměřit se na to, jak manželství a vztahy ovlivňuje svět digitálních technologií a jaké výzvy přináší online svět do prožívání blízkosti s našimi nejbližšími. Nevnímáme svět internetu a digitálních technologií jako primárně negativní, ale spíše se chceme podívat na to, jak tato ohromná změna proměňuje naše vztahy, naši komunikaci, čas v rodině i manželství, naše seznamování se a mnoho dalších rozměrů manželství. K dalším významům motta najdete na webu NTM v sekci novinek zamyšlení Mileny Mikulkové.

Těšíme se na další ročník a spolupráci s vámi. 

Více informací o kampani a akcích je možné nalézt na stránkách www.tydenmanzelstvi.cz a www.facebook.com/tydenmanzelstvi 

Pro další informace kontaktujte:

Petr Adame, koordinátor NTM

Telefon: 605 874 765

Email: adame@tydenmanzelstvi.cz   

Ing. Mgr. Marie Nováková, tisková mluvčí NTM

Telefon: 775 204 208

Email: novakova@tydenmanzelstvi.cz  

  

Národní týden manželství vznikl v roce 1996 ve Velké Británii, v roce 2007 se poprvé konal v ČR a v současné době se připravuje ve více než dvaceti dalších zemích světa. Cílem akce je posílit vztahy v manželství a zvýraznit potřebu zabývat se otázkou vztahových dovedností jako předpokladů dobrého manželství a též motivovat laickou a odbornou veřejnost, média i veřejně známé osobnosti, aby alespoň jednou za rok podpořili důležitost manželství. Kromě ČR se k iniciativě připojily další země, např. Austrálie, Belgie, Irská republika, Maďarsko, Německo, Nizozemí, Rumunsko, Slovensko, Severní Irsko, Švýcarsko, Polsko a USA.  Partnery NTM v ČR jsou Síť mateřských center, Společnost pro podporu rodiny, Etické fórum ČR, Asociace manželských poradců, nakladatelství Návrat domů, ACET, Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat, Asociace center pro rodinu a další organizace. Svou podporu iniciativě vyjádřila i Česká evangelikální aliance a Ekumenická rada církví. 

 Grafika NTM 2020:

 pastedGraphic.png

pastedGraphic_1.png