Vicepremiér Bělobrádek převzal záštitu nad desátým ročníkem Národního týdne manželství

  • 21.12.2015

icepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek převzal záštitu nad Národním týdnem manželství. Jubilejní desátý ročník Národního týdne manželství ponese motto „Manželství je víc než kus papíru“. Celý týden, během něhož budou opět probíhat desítky akcí po celé České republice, zahájí tisková konference 8. února 2016 od 10:30 hod. v budově Poslanecké sněmovny, místnost č. 48 „Konírna“, Malostranské náměstí 7/19, Praha 1.

Svoje vystoupení na tiskové konferenci přislíbili kromě místopředsedy Vlády Pavla Bělobrádka také skladatel, houslista a primáš hudebního souboru Hradišťan Jiří Pavlica, česká dětská psycholožka a autorka PhDr. Jiřina Prekopová, brněnský biskup Církve československé husitské Mgr. Juraj Jordán Dovala, Richard Kane – zakladatel a prezident Mezinárodního týdne manželství a lektorka a rodinná poradkyně Ing. Mgr. Marie Nováková.

„Národní týden manželství je skvělou příležitostí, kdy se páry mohou inspirovat, jak ze svého dobrého manželství udělat ještě lepší nebo, pokud je to třeba, obnovit to, co se časem ve vztahu vytratilo nebo opotřebovalo. Každý vztah občas potřebuje „poslat na technickou“, protože bezúdržbové manželství neexistuje.“, řekl k dalšímu týdnu pro manželství koordinátor kampaně Petr Adame.

NTM je iniciativou která spojuje celou škálu organizací, jednotlivců, odborníků, měst i církví, které již v minulých letech na oslavu manželství a pro jeho podporu zorganizovali stovky akcí po celé České republice.

Manželství a rodina jsou stále jednou z nejdůležitějších věcí, po které lidé vnitřně touží, protože přináší nejhlubší rovinu intimity a spojení dvou lidí.  Helena a Václav Postránečtí, kteří letos oslavili 50 let v manželství pro NTM napsali: „Pro dobrý partnerský vztah existuje řada doporučení, co především dělat aby kvetl. Také existuje řada doporučení, co především nedělat aby neskomíral. Cokoli z toho ale může přinést úspěch jen v případě, že jste si svůj protějšek dobře vybrali. Jestli ne, pak není žádné rady. Vybírejte pozorně, ověřujte vztah v různých podmínkách. Pak je naděje, že se to i přes neodmyslitelné potíže povede.“

Více informací o kampani a akcích je možné nalézt na stránkách www.tydenmanzelstvi.cz a www.facebook.com

KONEC

Pro další informace kontaktujte:

Petr Adame, koordinátor NTM
Telefon: 605 874 765
Email: adame@tydenmanzelstvi.cz

Mgr. Jiří Unger, tiskový mluvčí NTM
Telefon: 777 842 000
Email: unger@tydenmanzelstvi.cz

Národní týden manželství vznikl v roce 1996 ve Velké Británii, v roce 2007 se poprvé konal v ČR a v současné době se připravuje ve více než dvaceti dalších zemích světa. Cílem akce je posílit vztahy v manželství a zvýraznit potřebu zabývat se otázkou vztahových dovedností jako předpokladů dobrého manželství a též motivovat laickou a odbornou veřejnost, média i veřejně známé osobnosti, aby alespoň jednou za rok podpořili důležitost manželství. Kromě ČR se k iniciativě připojily další země, např. Austrálie, Belgie, Irská republika, Maďarsko, Německo, Nizozemí, Rumunsko, Slovensko, Severní Irsko, Švýcarsko a USA.  Partnery NTM v ČR jsou Síť mateřských center, Společnost pro podporu rodiny, Etické fórum ČR, Asociace manželských poradců, nakladatelství Návrat domů, ACET, Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícečat, Asociace center pro rodinu a další organizace. Svou podporu iniciativě vyjádřila i Česká evangelikální aliance a Ekumenická rada církví.